Agility

Agility er en hundesport, som er blevet meget populær, både som konkurrence og for sjov.

Agility går ud på at hunden så hurtigt som muligt og med så få fejl som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. krybe gennem tunneller, balancere på planker, springe over forhindringer af forskellig højde og længde, løbe igennem en slalom, balancere på en vippe mv.

Da hundeføreren i Agility uden snor skal føre sin hund gennem en bane med mange forhindringer så hurtigt som muligt, kræver det at hunden har god kontrol over sin krop, og at hundeføreren har kontrol over sin hund og med sine kommandoer og ikke mindst sit kropssprog, fortæller hunden, hvad den skal gøre. En god portion lydighed hører derfor også med, hvis hund og fører vil nå noget i denne sportsgren.

Du kan typisk begynde at træne Agility med din unghund, når den har gennemført hvalpe- og begynder/grundkursus. På det tidspunkt er hunden tilstrækkeligt udvokset. Små racer er hurtigere udviklet end store, men som hovedregel gælder, at man skal være forsigtig med at træne Agility med hunde under 12 måneder. For at deltage i konkurrencer skal hunden være 18 måneder.

Agility for sjov

Men du behøver slet ikke at tænke i konkurrencebaner for at træne Agility med din hund. Rigtig mange hundeejere træner Agility sideløbende med DcH´s andre programmer, fordi de synes at det er en god aktivering af hunden og hunden får en masse selvtillid og bliver mere lydig – og så er det rigtig sjovt for både hund og fører.


Nyheder

Sponsorer